NurainunNajwa.com

Berita

Ini langkah mudah untuk kalian baiki akaun personal profile kalian (untuk mereka yang buat bisnes dan ada bawah 3,000 pengikut). 1. Tidak penuhkan ruang friends. Itu adalah ruang berkawan dan memang untuk kawan sebenar. 2. Buka butang follow dengan buat tetapan: Facebook - Setting - Account Setting - Public Post - Public Profile - On. 3. Mana yang add kalian, dan kalian tidak kenal. Biar. Mereka otomatik menjadi follower. Apabila kalian delete friend request tersebut, mereka tetap jadi follower (jumlah follower tidak meningkat kerana dah jadi dah pun). 4. Pastikan gambar cover kalian...
DAFTAR SEGERA PROGRAM ANJURAN INSKEN RAHSIA SYARIKAT BOCOR? TINGKATKAN KESELAMATAN PERNIAGAAN (HRDF Claimable - SBL Scheme) OBJEKTIF PROGRAM Program Rahsia Syarikat Bocor? Tingkatkan Keselamatan Perniagaan bertujuan meningkatkan pemahaman golongan korporat mengenai aspek keselamatan - menjaga keselamatan/ kerahsiaan maklumat atau data syarikat, termasuk mengaplikasikan kaedah atau sistem pengawasan teknologi (monitoring) di syarikat masing-masing. GAMBARAN PROGRAM Program ini memberi pendidikan dan meningkatkan kesedaran usahawan mengenai manfaat dan keburukan teknologi siber dalam...
Jangan lupa hari ini kita sama-sama saksikan Realiti TV CEO DESA di TV3 Episod pertama 28 Okt pukul 5:30 petang. Tak sabar saya hendak menonton aksi cemerlang anak didik dan sahabat kami : Mohd Azrie Mat Nor Yusuf Slumber Derr Suhaidi Jaapar Ctasmara Nora Nur Mizani Sham Khaleefa Atiey Fatma Nur Liyana Abd Malek Nani Hazudin Sharifah Yusnida Al-Habsyi Raihanah Abdul Halim Saya doakan kejayaan anda semua.....
Masa saya kecil, Ayah saya borong buah nanas orang kampung dan jual di Singapura. Ayah bawa lori bawa nanas jual ke negara jiran. Ayah saya usahawan nanas. Masa saya kecil umur dalam 2 tahun, Emak kata Ayah jual nanas depan rumah. Ada pondok jual nanas. Ramai orang beli nanas Ayah. Kecil-kecil saya main di pokok nanas. Berbirat kaki kena duri nanas. Sekarang tak birat dah sebab dah bubuh lotion haha. Kampung saya di Parit Sulong terkenal dengan tanaman nanas sebelum banyak tanaman kelapa sawit. Hari ini saya dapat hadiah buah nanas dari team JUS BOB NANAS Hazman Fadzil Saya potong nanas dan...
Ada gaya tak Cikgu Lily jadi model Hipster Pomade untuk wanita bertudung? Balik rumah buka tudung pakai pomade. Tahniah Amir Syakireen kerana berjaya menamatkan Bengkel Guerrilla Marketing selama 2 hari 1 malam. Walau Amir sudah berjaya tetapi Amir tetap belajar. Amir seorang marketing genius. Amir kena terus belajar untuk terus berjaya. #cikguyangbelajardenganAmirsebenarnya
Usahawan umur sekitar 45 tahun : Cikgu, pemasaran saya melalui mouth to mouth. Saya : Huwaaaaaaaaa....bahaya tu Tuan, mouth to mouth tu untuk 18 tahun ke atas sahaja. Usahawan umur sekitar 25 tahun : Betullah Cikgu, mouth to mouth..dari mulut ke mulut Saya : Hehehe comellah you all ni, bukan Mouth To Mouth tapi Word Of Mouth Marketing. hahahahaha pecah perut kami sekelas. Seronoknya jadi cikgu kelas dewasa. Sebab itu saya suka mengajar. Sebab saya akan dapat istilah baru. Salam Sayang 1000 kali sayang, Cikgu Lily Sabrina Md Saberi
Percaya atau tidak, terima atau tidak, ini hakikatnya... "Kita masih belum buat pemasaran habis-habisan" Kita banyak berangan dan kurang ambil tindakan Kita anggap pemasaran boleh berjalan sendiri. Kita goyang kaki. Amboi... Sikit-sikit kita kata "Marketing saya Word Of Mouth" , kita harap orang bercakap tentang produk kita, kita tak buat apa pun. Jom berubah..
Usah keliru antara ciri-ciri dan manfaat produk atau perkhidmatan. Pelanggan sanggup bayar apa sahaja harga jika produk / perkhidmatan anda membantu menyelesaikan masalah mereka. Ciri-ciri yang biasa-biasa sahaja tidak mengapa, paling utama ialah manfaat. Fokus dulu kepada manfaat produk. Tapi jangan lupa pula, orang membeli tengok rupa juga. Sebab itu produk usahawan desa ciri-cirinya biasa-biasa sahaja tetapi boleh ke luar negara. Jadi senang cerita, jika hendak berjaya dan meneroka pasaran yang lebih besar... "Mantapkan ciri-ciri dan tingkatkan manfaat produk"
Seronoknya melihat gambar-gambar dan perkongsian berita dari anak didik / peserta / bekas pelajar / sahabat usahawan tentang kejayaan masing-masing sejak akhit-akhir ini. Hari ini dan sejak beberapa hari lalu dapat berita anak murid sudah selesai present Rancangan Perniagaan TUBE MEGA 2017 anjuran SME Corp Malaysia. Lebih mengujakan apabila mendapat berita gembira beberapa anak didik terpilih untuk sesi pitching SUPERB Q3 beberapa hari lagi. Ini yang saya mahukan. Objektif bengkel dan outcome yang saya mahukan daripada bengkel-bengkel yang saya kendalikan berjaya dicapai. Tahniah semua....
BENGKEL PENGURUSAN KOS DAN PENETAPAN HARGA EDISI BAJET 2.0 • Menetapkan harga produk dan perkhidmatan dengan lebih tepat dan mampu menarik perhatian rangkaian pembekal dan pelanggan akhir • Membangunkan strategi mengurangkan kos pengeluaran, meningkatkan jualan dan memaksimumkan keuntungan • Memantau prestasi kewangan untuk perancangan pengembangan perniagaan • Membuat untung dengan betul dalam perniagaan BONUS : Template Harga Untuk Agen, Stokis dan Peruncit Jurulatih Pn Lily Sabrina Md Saberi ============================ DAFTAR --> bit.ly/bengkelharga ============================